Poljska i Slovačka žele organizaciju OI 2022.

Švicarska, Ukrajina, Španija i Norveška se također spominju

Poljska i Slovačka žele organizaciju OI 2022.

A. Haznadarević

Poljska razmišlja o zajedničkoj kandidaturi sa Slovačkom za zimske Olimpijske igre 2022. Poljski premijer Donald Tusk je oduševljen idejom, a da li će ideja postati stvarnost zavisi od proračuna troškova organizacije.

Tusk je rekao da Poljska ima infrastrukturu i potencijal za organizaciju takvog takmičenja, a želja Poljaka je da središte ZOI-ja bude Krakov.

 

Obje države su već kandidirale za ZOI, ali neuspješno. Poljski grad Zakopane je pokušao dobiti igre 2006., a slovački Poprad-Tatry  2002. godine, prenose agencije. 

 

Od mogućih kandidata za igre 2022. spominju se još Švicarska, Ukrajina, Španija i Norveška. Međunarodni olimpijski komitet će izabrati organizatora 2015. godine.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.