Posillipo bez šansi

Vaterpolo - Italija

Posillipo bez šansi

Pro Recco je protiv Posillipa u prvoj utakmici finala doigravanja slavio teškom mukom, da bi danas upisao laganu pobjedu kojom je stigao na korak do naslova.

Već na poluvremenu je momčad iz Recca imala 7:3, ali su vodili i sa ogromnih 7:1, da bi na kraju bilo 11:5. Kod Posillipa je Boris Zloković postigao dva pogotka, a isto toliko su za branitelje naslova postigli trojica igrača.
Treća utakmica koja će vjerojatno potvrditi nadmoć Pro Recca u Italiji biće odigrana 27. maja. Istovremeno, igraju se i dueli za treće mjesto, zadnje koje vodi u Ligu prvaka i za peto koje takođe vodi u Evropu.
Što se plasmana za treće mjesto tiče Brescia je seriju riješila nakon dva meča protiv Savone. Bilo je 9:7 i 6:5.
Peto mjesto je osigurao Sori. Nakon pobjede 12:10 u prvom susretu kod kuće, slavili su i u gostima od Nervija sa 16:13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.