Povlači se Colin Moynihan

Kako bi svom nasljedniku ostavio što više vremena

Povlači se Colin Moynihan

M. Maksimović

Predsjednik Britanskog olimpijskog saveza (BOA) Colin Moynihan do kraja ove godine odstupit će sa svoje pozicije kao bi svojem nasljedniku omogućio što više vremena na prilagodbu prije odlaska na Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. 

Ovu informaciju je potvrdio Britanski olimpijskog saveza samo dan nakon zavšetka Ljetnih olimpijskih igara u Londonu koje su bile najuspješnije za reprezentaciju Velike Britanije u posljednjih više od 100 godina.Moynihan, inače bivši ministar sporta u britanskoj vladi, na poziciji predsjednika BOA-e je bio posljednjih sedam godina. Izbori za prvog čovjeka  BOA-e najvjerojatnije će se održati u novembru ove godine.

Na proteklim Igrama u Londonu, sportisti pod zastavom Velike Britanije su osvojili 65 medalja, od čega je 29 zlatnih, 17 srebrnih i 19 brončanih.U odnosu na Igre u Pekingu 2008.godine, to je 18 medalja više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.