Povrijeđeni O'Sullivan bolji od Linesa, Selby ispao

UK Championship

Povrijeđeni O'Sullivan bolji od Linesa, Selby ispao

Adnan Beganović

Ljubitelji snookera u narednim danima moći će uživati. Naime, u Yorku u legendarnom Barbican Centru počeo je United Kingdom Professional Snooker Championship, koji se igra za nagradni fond od 700.000 funti s tim što će pobjedniku pripasti 150.000 funti.

U protekla dva dana igrani su mečevi 2. kola, a najveće iznenađenje priredio je David Morris koji je rezultatom 6:4 po frameovima savladao aktuelnog svjetskog šampiona i 2. nositelja turnira Marka Selbyja.

Po tankoj žici plesao je i aktuelni osvajač United Kingdom Professional Snooker Championshipa, Neil Robertson, koji je tek u 11. frameu (6:5) slomio otpor Kyrena Wilsona.

Treći nositelj turnira Ding Junhui bez većih problema savladao je Jimmyja Whitea (6:2), dok je 5. nositelj Barry Hawkins pretrpio poraz u duelu sa Nigelom Bondom.

Jedan od najboljih igrača snookera svih vremena i jedini sportista koji je poznatiji od sporta kojim se bavi, Ronnie O'Sullivan, iako igra sa povrijeđenim skočnim zglobom, savladao je Petera Linesa (6:3). Zanimljivo je da je ovo prva pobjeda O'sullivana nad Linesom, koji je njihova prethodna dva meča riješio u svoju korist.

Od danas su na rasporedu mečevi šesnaestine finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.