Povukao se Amaury Leveaux

Svjetski rekorder na 100 slobodno

Povukao se Amaury Leveaux

Svjetski rekorder na 100 metara slobodnim stilom u 25-metarskim bazenima Francuz Amaury Leveaux (28) zaključio je plivačku karijeru. Francuz je 2008. godine postavio je svjetski rekord na 100 metara slobodno u 25-metarskim bazenima isplivavši vrijeme 44.94.

Ukupno je u karijeri osvojio 30 medalja na velikim plivačkim takmičenjima. Prve su bile još tamo 2005. godine u Almeriji, gdje je doplivao do dvije bronce i dva zlata. Na OI-ju u Londonu bio je član zlatne štafete 4x100 metara,  koja je iznenadila Amerikance. U Londonu je osvojio i srebro na 4x200 m, dok je na OI-ju u Pekingu uzeo dva srebra na 50 slobodno i 4x100 m. Osvojio je osam zlatnih medalja na evropskim prvenstvima u malim bazenima.

"Dosta mi je plivanja, želim krenuti dalje. Moji trenuci slave su prošli" rekao je Leveaux.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.