Poznat sastav Srbije za svjetsku ligu
Vanja Udovičić predvodi Srbiju protiv Rumunije

Udovičić objavio spisak igrača

Poznat sastav Srbije za svjetsku ligu

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić objavio je popis igrača za utakmicu drugog kola svjetske lige protiv Rumunije u Oradeji 8. decembra.

Srbija je u prvom kolu bila bolja od Turske s visokih 19:5, a u odnosu na tu utakmicu na spisku je samo jedna promjena. Umjesto golmana Citara Gojka Pijetlovića na spisku je golman Vojvodine Boris Vapenski.

Od petnaest igrača na spisku njih osam dolazi iz Partizana, trojica iz Pro Recca, dok su trojica iz novosadske Vojvodine, dakle iz samo tri kluba dolaze srbijanski reprezentativci.

Na spisku Dejana Udovičića  nalaze se: Slobodan Soro, Branislav Mitrović, Marko Avramović, Živko Gocić, Milan Aleksić, Nikola Radjen, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Slavko Gak (Partizan Reiffeisen), Vanja Udovičić, Slobodan Nikić, Filip Filipović (Pro Recco), Boris Vapenski, Uroš Kalinić i Petar Filipović (Vojvodina).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.