Preminuo veliki Seve Ballesteros
Seve je vodio borbu za život tri godine

Odlazak velikog golfera

Preminuo veliki Seve Ballesteros

M. Maksimović

Samo dan nakon što su članovi njegovi porodice saopštili kako se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo, stigla je informacija o smrti velikog golfera Sevea Ballesterosa u 54.godini života.Severiano "Seve" Ballesteros je preminuo u svom domu u Pedreni na sjeveru Španije. Posljednje tri godine je vodio bitku sa tumorom na mozgu koji mu je otkriven 2008.godine.

Tumor je otkriven nakon što je ovaj nekada sjajni golfer izgubio svijest na aerodromu u Malagi.Nakon toga je Seve četiri puta operisan, ali to mu očito nije pomoglo.Seve Ballesteros je rođen 9.aprila 1957.godine, a kao profesionalni igrač na Touru se pojavio 1974.godine.Od tada do povlačenja 2007.godine, ukupno je osvojio 87 turnira, računajući i pet "Gland Slamova" - tri otvorena prvenstva Velike Britanije i dva Mastersa u Augusti. Pet puta je u ekipi Europe osvojio Ryder kup.Tri puta je proglašen za igrača godine na European Touru, u goferski Hall of Fame je ušao 1999. godine.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.