Primorac prvak Evrope

Final-Four vaterpolo Eurolige

Primorac prvak Evrope

Adnan Beganović

U finalu vaterpolo Lige prvaka u duelu između Primorca i Pro Recca viđena je prava drama, a nakon produžetaka više razloga za slavlje imali su vaterpolisti crnogorskog Primorca. 


Veliko iznenađenje desilo se na Final Fouru vaterpolo Lige prvaka u Rijeci. Oni kojima su prije početka završnice davani najmanji izgledi za titulu, vaterpolisti kotorskog Primorca, novi su prvaci Evrope.

Iako je prije početka finalnog susreta veliki talijanski Pro Recco bio izraziti favorit, u bazenu to nisu pokazali. Tokom čitavog susreta crnogorski predstavnik bio je bolja momčad i samo zahvaljujući neiskustvu nisu uspjeli u regularnom toku slaviti. Međutim, sportska pravda je zadovoljena. Nakon 7:7 u regularnom vremenu vaterpolistima Primorca u produžecima bio je dovoljan samo jedan pogodak za veliko slavlje.

Vaterpolo Liga prvaka, finale:
Primorac – Pro Recco 8:7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti