Primorac u finalu

Vaterpolo Euroliga

Primorac u finalu

Primorac je napravio još jedno iznenađenje savladavši Mladost u polufinalu rezultatom 11:9, i tako pokvario raspoloženje hrvatskih navijača koji su očekivali finale Mladost - Jug, ali na kraju neće gledati ni jednu domaću ekipu u finalu.

U drugoj polufinalnoj utakmici igrao se puno bolji i dinamičniji vaterpolo. Primorac iz Kotora napravio je još jedno iznenađenje. Nakon što im niko nije davao ni gram šanse da preko Jadrana stignu do Final Foura, oni su ne samo izbacili crnogorske rivale nego se plasirali i u veliko finale protiv italijanskog Pro Recca. 

Crnogorci su od samog početka krenuli veoma jako i već u prvoj dionici golovima Petrovića i Brguljana otišli na dva razlike. 

Mladost je u drugoj četvrtini ipak zaigrala nešto bolje i prepolovila prednost Beštija iz Kotora. Dva gola za Mladost postigao je Damir Burić, dok je gol za Primorac postigao Milić, tako da se na poluvrijeme odlazi vodstvom Primorca 3:2.

Treća četvrtina je protekla u odličnoj igri crnogorske momčadi koja je konstantno održavala prednost od dva do tri gola, a u jednom momentu golom Crepulje Primorac je otišao i na plus četiri, bilo je 8:4. Ipak, pred kraj trećeg dijela Igor Hinić smanjuje na 8:5 i daje nadu zagrepčanima da se vrate u meč. 

Mladost posljednju dionicu počinje odlično. Golovima Hercega i Hinića dolaze na samo gol zaostatka. Većim dijelom četvrte četvrtine igralo se gol za gol, a onda minut i pol prije kraja Petar Muslim gubi ključnu loptu za Mladost, i umjesto  poravnanja i produžetaka daje priliku Primorcu da se plasira u finale što vješti Gergy Kiss koristi i postiže konačnih 11:9 za Primorac. 

Rezultat:

Primorac – Mladost 11:9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.