Primorac ugrabio zadnji voz
Nema nokaut faze do Final Foura

Ekipa iz Kotora osmi putnik u četvrtfinale

Primorac ugrabio zadnji voz

M. Maksimović

Utakmica šestog kola je zaključen i drugi krug takmičenja u Euroleague vaterpolista. Osam ekipa će nastaviti takmičenje u četvrtfinalnim grupama iz kojih će prvoplasirane ekipe ići na Final Four.Među osam preostalih ekipa imamo tri hrvatske, tri crnogorske, jednu srpsku uz aktuelnog evropskog prvaka Pro Recco.

S obzirom na rezultate u drugom kolu jedino je više neizvjesnosti bili u grupi A.Vasasu je trebala pobjeda uz remi ili poraz Primorca što se nije dogodilo. U duelu sa crnogorska kluba Primorac je kao gost savladao Jadran iz Herceg Novog 10:9, pa je trijumf Vasasa nad Szegedom 11:10 bio nevažan. Jadran je prvi u ovoj grupi, Primorac drugi.

Od ostalih utakmica svakako vrijedi izdvojiti prvi poraz Mladosti. Partizan je u Beogradu bio siguran 14:7, ali ovaj rezultat nije uticao na krajnji poredak u grupi c.Jug i Pro Recco su dva sastava sa maksimalnim brojem bodova. Pro Recco je pestu pobjedu upisao u gostima protiv Spartak Volgograda 8:5, dok je Jug bio bolji od Primorja 8:6


Rezultati 6.kola:

Grupa A:
Vasas - Szeged Beton 11:10
Jadran HN - Primorac 9:10
Tabela: 1. Jadran HN 12, 2. Primorac 10, 3. Vasas 10, 4. Szeged Beton 2

Grupa B:
Vojvodina – Budva 6:9
Spartak Volgograd – Pro Recco 5:8
Tabela: 1. Pro Recco 18, 2. Budva, 9, 3. Spartak 4, 5. Vojvodina 4

Grupa C:
Olympiacos – Barcelona 11:7
Partizan – Mladost 14:7
Tabela:: 1. Mladost 15, 2. Partizan 13, 3. Barcelona 4, 4. Olympiacos 3

Grupa D:
Eger – Barceloneta 8:10
Primorje EB – Jug CO 6:8
Tabela:: 1. Jug CO 18, 2. Primorje EB 9, 3. Barceloneta 9, 4. Eger 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.