Primorje osvojilo Jadransku ligu

U dramatičnom finalu

Primorje osvojilo Jadransku ligu

M. Maksimović

Vaterpolisti riječkog Primorja EB osvojili su naslov prvaka Triglav Jadranske lige nakon što su u finalu sa 9:8 pobijedili ekipu dubrovačkog Juga CO i tako prvi put osvojili naslov prvaka u ovoj ligi.

Finalna utakmica ponudila je odličan vaterpolo i dosta uzbuđenja. Riječani su imali 3:1, 5:3, dva igrača više i napad za 6:3, ali je Varga pogodio stativu. Jug se vratio i utakmica je ušla u rezultatsku neizvjesnost. Kada je 3:27 minuta prije kraja Obradović doveo Primorje u vodstvo od 9:7, činilo se da je pitanje pobjednika riješeno, pogotovo jer je Vićan obranio još jedan peterac, ovoga puta suigraču iz reprezentacije Jokoviću.

 

Ivović je svojim trećim golom 51 sekundu prije kraja smanjo na 9:8, a u posljednjem je napadu jug imao igrača više i mogao doći do izjednačenja, ali Azevedo je bio brzoplet i Riječani su uspjeli obraniti prednost. U pobjedničkoj ekipi, Obradović, Sukno i Garcija su postigli po dva gola, u ekipi Juga Ivović je sa tri bio najefikasniji. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.