Pro Recco izbacio Jug

Vaterpolo Euroliga

Pro Recco izbacio Jug

U prvoj utakmici polufinala vaterpolo eurolige koji se igra u Rijeci vaterpolisti italijanskog Pro Recca su savladali dubrovački Jug sa 9:6, i tako se po treću godinu zaredom plasirali u finale. Prethodna dva su osvojili, a hoće li i treće znaćemo sutra.

Utakmicu su bolje otvorili igrači Pro Recca koji golom  Feluga u 3. minuti vode 1:0, da bi samo minutu kasnije Tony Azevedo poravnao na 1:1. Tamas Kasas u 7. minuti donosi novo vodstvo gostima iz Italije, i s tim se rezultatom odlazi na kratki odmor. 
 
Druga četvrtina nije ponudila ništa posebno sve do dvije minute prije kraja kada Sandro Sukno donosi novo izjednačenje za dubrovčane, a već u sljedećem napadu centar Recca Alessandro Calcaterra donosi novo vodstvo italijanskoj momčadi, a dvije minute kasnije Mangiante  svojim golom donosi prednost Pro Reccu od dva gola razlike. 

U trećoj četvrtini Jug se potpuno raspao i Italijani to vješto koriste, te preko Alessandra Calcaterre u 19. minuti dolaze do velikih 5:2, da bi Norbert Madaras u 21. minuti povisio na nedostižnih 6:2. 

Već početkom posljednje dionice Nikša Dobud svojim golom smanjuje rezultat i donosi nadu Jugu u povratak, ali već u narednom napadu gosti preko Madarasa ponovo idu na plus četiri. Samo minutu poslije Calcaterra svojim trećim golom na utakmici donosi ogromnih pet razlike za aktuelne prvake. Minutu kasnije najbolji igrač Juga Miho Bošković smanjuje na 8:4, a Nikša Dobud u sljedećem napadu svojim drugim golom smanjuje na minus tri. Međutim, minutu kasnije upravo Dobud gubi loptu koju prihvata Vanja Udovičić i donosi novih četiri razlike za Pro Recco. U posljednjoj minuti Paulo Obradović postiže počasni pogodak za Jug i postavlja konačnih Recco – Jug 9:6. 

Jug će tako igrati u utakmici za treće mjesto dok će Pro Recco pokušati osvojiti treću titulu u nizu, što je dosad za rukom pošlo samo Mladosti davnih 1968, 1969 i 1970.

Rezultat:

Pro Recco – Jug CO 9:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.