Pro Recco ponovo najbolji u Evropi

Talijani stigli Mladost i Partizan

Pro Recco ponovo najbolji u Evropi

M. Maksimović

Vaterpolisti Pro Recca su nakon novog naslova prvaka Evrope, dostigli Partizan i Mladost po broju osvojenih titula u ovom takmičenju.

Talijani su prije finalne utakmice bili veliki favoriti, ali je sastav Primorja pružio vrlo dobar otpor. Prvu četvrti, Pro Recco je dobio sa ubjedljivih 4:1, ali do titule sastav trenera Giuseppea Porzija nije došao lako. Primorjer je u nastavku zaigralo bolje, pa je nakon gola Xavi Garcije rezulat bio izjednačen.

Pro Recco je do kraja četvrtine otišao na +2, ali se Primorje nije predavalo. Pet i pol minuta prije kraja, Pro Recco je vodio 9:8, ali do izjednačenja vaterpolisti Primorja nisu stigli. Golovima Prlainovića i Zlokovića Pro Recco je stigao do sedmog naslova prvaka Evrope.

Finale:
Pro Recco - Primorje 11:8 (4:1, 2:3, 3:3, 2:1)

Za treće mjesto:
Vasas – Mladost 7:11 (1:1, 3:5, 1:2, 2:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.