Pro Recco preko Partizana do finala

Euroliga

Pro Recco preko Partizana do finala

Adnan Beganović

U prvom polufinalnom susretu vaterpolo Eurolige, talijanski Pro Recco nakon produžetaka rezultatom 8:7 pobijedio je Partizan.

Vaterpolisti Partizana, prije svega zahvaljujući sjajnom igrom u odbrani, na početku susreta napravili su velikih 4:0 i tada se činilo da je pitanje pobjednika riješeno.

Međutim, uporni talijanski vaterpolisti uspjeli su konsolidovati redove i u zadnju dionicu ući sa minus dva (2:4). U posljednjoj četvrtini Pro Recco je napravio potpuni preokret, no Partizan je zahvaljujući Vujasinoviću izborio produžetke.

No, Pro Recco u produžetku stiže do dva gola prednosti, što se na kraju ispostavilo kao nedostižna prednost.

Euroliga, polufinale:
Partizan - Pro Recco 7:8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.