Prvenstvo Šahovskog kluba "Goražde"
Prošlogodišnji pobjednik, Mevsud Ušanović

Prvenstvo Šahovskog kluba "Goražde"

M. Skaka
Teme:

U Goraždu je u toku pojedinačno seniorsko prvenstvo Šahovskog kluba "Goražde" za 2009. godinu. Na ovom takmičenju nastupa 10 igrača (među kojima jedan FIDE majstor i pet majstorskih kandidata), a igra se po Bergerovom sistemu uz tempo igre od 30 minuta.

Nakon četiri odigrana kola u vodstvu je "prvi nosilac" turnira FIDE majstor i igrač sa najvećim rejtingom FIDE, Lazar Stavnjak sa 3,5 osvojena poena. Na diobi drugog i trećeg mjesta su majstorski kandidati Jasmin Sadiković i Bajro Obuća sa 3 poena, dok četvrto i peto mjesto dijele MK Mithat Hadziomerović i prošlogodišnji pobjednik Mevsud Usanović sa 2,5 poena itd...

Turnir završava sutra partijama posljednjih pet kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.