Prvu pobjedu ostvarila štafeta Njemačke

Plivalo se 4x50 metara u miksu

Prvu pobjedu ostvarila štafeta Njemačke

M. Maksimović

Na mitingu Svjetskog kupa u Dubajiu po prvi put smo imali utrku na 4x50 metara mješovito u kojoj su nastupili po dva plivača i dvije plivačice.Slavila je štafeta Njemačke u vremenu 1:43.21, ispred štafete Mađarske (1:45.31), dok je treća bila Ukrajina 1:45.89.

Za Njemačku su plivali Jenny Mensing, Marco Koch, Helge Folkert Meeuw i Brita Stefen svjetska rekorderka na 50 slobodno.Mađarska je imala jaku postavu sa Laszlo Csehom, Zsuzsannom Jakabos, Katinkom Hosszu i Krisztianom Takacsem.Za Ukrajinu su plivali Zevina, Dzerkal, Govorov i Frolovi i oni su uspjeli završiti ispred Švedske kojoj nisu pomogli ni Alshamar ni Sjodin.

 

Ova utrka koja je imala svoje premijerno izdanje, prema najavama plivat će se na svih sedam mitinga Svjetskog kupa, a nije isključeno da bude u programu u Istanbulu koji je domaćin svjetskog prvenstva u malim bazenima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.