Ptica zaustavila Archa, Ivanoff prvi
Trenutak kada je Arch udario u pticu

Ptica zaustavila Archa, Ivanoff prvi

M. Skaka

Hannes Arch, prošlosezonski Red Bull Air Race šampion i vodeći u ovoj sezoni, u San Diegu nije imao sreće. Pilota kojeg konkurenti nisu mogli zaistaviti, savladala je – ptica.

Nakon što je Arch udario u pticu koja je na njegovom avionu probušila rupu veličine grejpfruta, pobjedu u San Diegu odnio je Francuz Nicolas Ivanoff. Paul Bonnhome kao da se pretplatio na drugo mjesto, pa je i ovdje kaskao za Ivanoffom, dok je nesretni Arch završio tek treći.

Archu je ovo prvi put u sezoni da nije bio prvi, a u prvom dijelu vožnje imao je vrijeme koje mu je obećavalo pobjedu i u San Diegu. Međutim, sudar sa pelikanom napravio mu je veliku rupu na avionu, pa Austrijanac može biti zadovoljan i trećim mjestom.

Imao sam odličnu vožnju kada sam udario u pticu. Izgubio sam koncentraciju i par dragocjenih sekundi. Ipak, sreća u nesreći je da sam i sa oštećenim avionom bio u mogućnosti da završim utrku.”, rekao je Arch.

Preko 100.000 gledalaca počešćeni su istinskim spektaklom u San Diegu. Red Bull Air Race serija sada seli u Windsor, Ontario u Kanadi gdje će se letjeti 13. i 14. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.