Rađen se vratio u bazen, pa odveo Rumune u finale

Spektakularan povratak bivšeg Delfina

Rađen se vratio u bazen, pa odveo Rumune u finale

D. Vejo

Nakon dvije godine pauze, proslavljeni srbijanski vaterpolista Nikola Rađen vratio se u bazen.

Drugo vatreno krštenje, nije moglo početi bolje u karijeri iskusnog vaterpoliste.

Naime, Rađen je zaigrao za rumunsku Oradeu koja je sinoć izborila plasman u finale Eurokupa. 

U polufinalu, Rumuni su sa Veronom odigrali dva meča, u gostima i kod kuće. Prvi susret završen je u korist Italijana rezultatom 12:10, dok je drugi pripao Oradei, a gdje su slavili sa 5:3, nakon čega se pristupilo izvođenju peteraca. Tu je odlučujući gol postigao Nikola Rađen te tako svoj tim odveo u veliko finale, historijsko za Rumune.

"Nisam mogao da zamislim ljepši povratak u bazen. Postigao sam odlučujući gol i veoma mi je drago zbog toga. Naravno, ništa ovo ne bi bilo moguće bez golmana Gojka Pijetlovića koji je obranio posljednji penal", istakao je Rađen.

Podsjetimo, Rađen je bio pod suspenzijom skoro dvije godine, nakon što je 2015. godine pao na doping testu, a gdje je ustanovljeno dao je uzimao kokain.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi