Radili su seoske poslove, a danas su vaterpolo velikani

Nevjerovatna sudbina dvojice Delfina

Radili su seoske poslove, a danas su vaterpolo velikani

D. Vejo

Sve je počelo od malog zaseoka u Mrkonjić Gradu pod nazivom Gornja Pecka.

Upravo tu su odrasla, sada već dva Novosađanina. Slabi, nejaki i skromnih roditeljskih primanja, uvijek su maštali o velikoj sceni, velikim bazenima. Pričali su da će jednog dana biti šampioni, da će pokoriti svijet. 

Mlijeko, kajmak, sir, pršut i jaja, čekali su dva brata Duška i Gojka Pijetlovića kada završe sve poslove na selu da se posluže i nahrane. Kosili su travu, izvozili drva iz šume i tako po svemu sudeći dobijali snagu. Ove podatke, potvrdila je baka dvojice vaterpolo velikana, koji su osvojili sve što može da se osvoji u tom sportu.

"Bili su nejaki. Radili su mnogo u šumi, pa poslije bili gladni. Voljeli su uvijek domaću hranu, sir, mlijeko i kajmak. Na tome su odrasli. Nismo imali mnogo, ali prije nego što su otišli u Novi Sad, jeli su tu hranu i jako su je voljeli", kazala je baka Grozda Pijetlović.

Kada zdravlje posluži, žena koju je život osjedio davno, uvijek isprati svoja dva vaterpolo majstora i unuka dok igraju.

"Obično kada počnem gledati utakmicu, ne izdržim do kraja. Budem previše umorna pa onda odem na spavanje. Ali komšije mi ujutro ispričaju šta se desilo i koji je rezultat. Bitno je da su dobro. Za Gojka navijam da ne primi gol, a Dušku želim da ga postigne", kazala je baka proslavljenih vaterpolista.

Za njene unuke nema odmora, jer uveliko traje Svjetska liga, gdje su Delfini sinoć deklasirali Njemačku sa 20:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi