"Rafalna paljba" Srba i Crnogoraca

"Rafalna paljba" Srba i Crnogoraca

Dan pauze očito je pogodovao vaterpolistima na EP u Zagrebu, koji su danas u utakmicama četvrtog kola takmičenja po grupama pokazali zavidnu efikasnost, posebno Srbi i Crnogorci, ali ni Mađari nisu bili iznimka.

U grupi A Crna Gora je odradila lakši trening protiv Turske i slavila pobjedu sa čak 20 golova razlike (22:2). Pet, šest, pet i šest bio je raspored golova po četvrtinama za aktuelne evropske prvake iz Malage. Po četiri pogotka za Crnu Goru postigli su Aleksandar Ivović, Mlađan Janović i najskuplji vaterpolista današnjice Boris Zloković.

Ni svjetski prvak Srbija nije imao nikakvih problema da upiše treću pobjedu. Izabranici Dejana Udovičića su potopili Makedonce sa ubjedljivih 19:9. Već na startu je bilo 4:0 za Srbiju i Makedonci se više nisu mogli vratiti. Andrija Prlainović je pet puta pogađao mrežu Makedonaca, Vanja Udovičić i Duško Pijetlović po četiri puta.

"Napravili smo mnogo grešaka, što za nas nije karakteristično. U zadnjem smo periodu primili šest golova, a to je nešto što se jednostavno ne smije događati. Što se brže moramo vratiti predstavama koje smo pružali na proteklim velikim takmičenjima, osjećam da nam fali motiva", rekao je četverostruki strijelac Vanja Udovičić.

Problema nije imala ni Mađarska, koja je trećeu pobjedu upisala protiv Rusije rezultatom 14:10. Rusi su odlično odigrali igrača više, realizacija im je bila 9/12 i to ih je i držalo u igri. Denes Varga je sa 4 gola bio najbolji strijelac Mađarske, a Peter Biroš je dodao tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.