Ragbi savez BiH želi članstvo u OKBiH

Ragbi savez BiH želi članstvo u OKBiH

M. Skaka

Predstavnici Ragbi saveza BiH i Olimpijskog komiteta BiH su u utorak u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH održali radni sastanak povodom zahtjeva Ragbi saveza BiH za prijem u punopravno članstvo u Olimpijski komitet BiH.

Tokom sastanka, Predsjednik RgS BiH Ismet Sarajlić i Generalni sekretar RgS BiH Armin Berberović su upoznali Izeta Rađu, Predsjednika OK BiH i Saida Fazlagića vršioca dužnosti Generalnog sekretara OK BiH sa trenutnim aktivnostima i ciljevima Ragbi saveza BiH u narednom periodu te izrazili nadu za što skoriji prijem Ragbi saveza BiH u punopravno članstvo u OK BiH.

Izet Rađo je konstatovao da je krovna sportska organizacija u Bosni i Hercegovini obradovana ovim zahtjevom te da će na sljedećoj sjednici Skupštine OK BiH koja će se održati 24.04.2010. godine, proširiti svoju olimpijsku porodicu imajući u vidu da je ragbi uvršten u program Olimpijskih igara u Brazilu 2016. godine .

Predstavnici Ragbi saveza BiH su iskoristili ovaj sastanak i Predsjedniku OK BiH Izetu Rađi poklonili ragbi loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.