Ragbijaši Rudara na korak do Regionalne lige

Ragbijaši Rudara na korak do Regionalne lige

Adnan Beganović

Na sastanku menadžera Regionalne ragbi lige održanom u Zagrebu odlučeno je da pored RK Čelik, još jedan klub iz Bosne i Hercegovine dobije priliku da učestvuje u najjačem međunarodnom klupskom takmičenju u regionu.

Naime, Ragbi klub Rudar iz Zenice dobio je priliku da se izbori za svoje mjesto u ovom prestižnom takmičenju. Za ulazak u Diviziju 2, pored Rudara konkurišu još i RK Olimpija iz Ljubljane, RK Mladost iz Zagreba i RK Makarska riviera.

Ragbi klub Rudar svoju prvu utakmicu igra u Zenici 29. 08. 2009. godine protiv RK Olimpija.

Ako naš predstavnik zabilježi pobjedu u ovom susretu, onda bi se 05. 09. 2009. godine sastali sa pobjednikom iz susreta RK Mladost – RK Makarska riviera, a bolji iz ovog finalnog susreta ušao bi u Diviziju 2 Regionalne lige.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.