Raikkonen propušta i Italiju

Zbog koronavirusa

Raikkonen propušta i Italiju

Samir Mlaćo
Legendarni Kimi Raikkonen na kraju sezone će se oprostiti od Formule 1.

Nedavno je to zvanično potvrdio, a zbogom koronavirusa propustit će i trku za veliku nagradu Italije.

Protekle nedjelje je bio pozitivan, pa je propustio veliku nagrada Holandije, ali i dalje će pauzirati.

“Nije mu odobren povratak, on je i dalje u kućnoj izolaciji“, stoji u objavi njegovog tima.

"To je to. Ovo će biti moja zadnja sezona u Formuli 1. Ovo je odluka koju sam donio prošle zime. Nije mi bilo lako odlučiti se na ovo, ali nakon ove sezone je vrijeme za nešto novo."

"Iako ova sezona još traje, želim se zahvaliti svojoj porodici, svim mojim timovima i svima koji su bili uključeni u moju karijeru, a posebno vama, mojim navijačima koji ste me bodrili svo ovo vrijeme. Formula 1 možda dolazi kraju, ali ima još puno toga što u životu želim vidjeti i iskusiti. Vidjet ćemo se poslije svega ovoga", poručio je Kimi prije par dana.

Top Komentari

Karlosicroberto
Ovaj vozi i dalje? Wau
2 0
Malmi_Suomi
Nakon Mika Häkkinen-a ide Kimi Räikkonen DEFINITIVNO. Dva " moja " Finca, malo jača -:)))
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi