“Rame uz rame za svaki metar naše trave”

Ragbijaši ujedinjeni do pobjede

“Rame uz rame za svaki metar naše trave”

Kada od ragbi kluba sa sjedištem u nekoj zamlji stigne pismo podrške reprezentaciji te zemlje, to i nije neka vijest. Međutim, u našoj BiH, to je uz pobjedu Zmajeva nad Estonijom najljepša vijesti u čitavoj sedmici.

U našoj Bosni i Hercegovini sve je naopako, pa je i pismo podrške bh. reprezentativcima pristiglo iz Dervente vijest koja je pravi melem za dušu i koja će zagrijati srce svakog pravog Bosanca i Hercegovca. U trenutku kada glas bezumlja odavno nije bio glasniji, sportisti su pokazali put.

Naime, na adresu Ragbi saveza Bosne i Hercegovine pred jučerašnju utakmicu BiH – Monako stigao je dopis od sportskih prijatelja iz Dervente u kojem stoji:

“Jednog dana možda će neko i od nas biti s vama rame uz rame, te boriti se za svaki metar naše trave i dati od sebe zadnji atom naše snage. Ali, dok ne dođe taj dan vjerujte u sebe, vjerujte u nas i dajte taj zadnji atom snage, za pobjedu, za slavu naše reprezentacije.
Ovo pismo je znak da niste sami, ima nas i na drugoj strani koji cijene što ste za ovu reprezentaciju dali.
Kad bude teško i umor savlada sjetite se pisma i riječi gladijatora mladih. Nek živi ragbi, a i mi s njim, pobijedite Monako stotinu naprema tri.

Sportski pozdrav od Ragbi kluba Derventa i trenera Štake.
Živio ragbi.”
(službeni klubski dopis potpisuje trinaest ragbijaša.)

Bosna i Hercegovina u utakmici 3D skupine Evropskog ragbi prvenstva savladala je reprezentaciju Monaka rezultatom 23:8.

Monako nedostojan protivnik Bosni i Hercegovini

Obistinila su se upozorenja selektora Čerim Safeta da ova utakmica neće biti ni malo lagana i da će reprezentativci BiH morati igrati maksimalno ozbiljno. Igrači Monaka su danas igrali puno bolje neko prvu utakmicu u Monaku kada je BiH reprezentacija deklasirala istoimenu reprezentaciju rezultatom 50:5. Uprkos snažnom otporu igrača Monaka, pobjeda BiH reprezentacije ni u jednom momentu nije došla u pitanje, šta više, stekao se utisak da su naši momci, kako je utakmica odmicala igrali sve sigurnije i bolje.

Utakmica je počela sa 30 minuta zakašnjenja jer su gostujući igrači kasnili na utakmicu i praktično iz autobusa istrčali na teren.

Monako: Lambert Steeve, Zeghdar Poued, Ona Damien, Tobias Damien, Fluchaire Alexander, Mentek Stephane, Pastore Loic, Vottero Serome, Guilleray Thomas, Bonnet Nicolas, Laletin Nicholas, Beroud Lionel, Blasco Steeve, Nouailhal Thierry, Guasco Rod, Mulikihaamea Miguel. Trener Bonis Christian.

Bosna i Hercegovina: Željko Vidović (kap), Semir Ajanović, Adis Bašić, Amir Mujić, Edin Pojskić, Damir Razić, Nermin Selimbegović, Ermin Mušinović, Senad Tabaković, Albin Kapić, Sinan Glavaš, Sabahudin Subašić, Anes Smriko, Adis Selimspahić, Latif Bešo, Senad Turčinović, Rusmir Ljutvijević, Kemal Šestić, Selmir Glavaš, Damir Džanić, Vahdet Kokić i Aldijan Sinanović. Trener Safet Čerim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti