Rangersi nakon 20 godina u finalu NHL-a

Poznat prvi učesnik velikog finala

Rangersi nakon 20 godina u finalu NHL-a

Midhat Šljivak

Hokejaši New York Rangersa savladali su sinoć u Madison Square Gardenu Montreal Canadiense s 1:0, te su se plasirali u veliko finale NHL-a.

Jedini gol na utakmici postignut je u finišu druge trećine. Pogodio je Dominic Moore za veliko slavlje Rangersa, koji su osigurali prvo finale nakon 20 godina.

Pored strijelca jedinog pogotka Moorea, treba istaći i fantastičnog golmana Henrika Lundqvista, koji je s 18 odbrana briljirao na golu Rangersa, te je jedan od najzaslužnijih što će se njegov tim boriti za trofej Stanley Cupa.

Rangersi čekaju protivnika u borbi za naslov. U finalu Zapadne konferencije Los Angeles Kingsi trenutno vode u seriji protiv Chicago Blackhawksa s 3:2.

NHL doigravanje, finale Istoka:

New York Rangers - Montreal 1:0 (4:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.