Rangersi propustili prvu meč loptu za finale NHL-a

Montreal smanjio seriju

Rangersi propustili prvu meč loptu za finale NHL-a

Midhat Šljivak

Hokejaši New York Rangersa poraženi su sinoć na gostovanju kod Montreal Canadiensa sa 7:4, te su tako propustili prvu meč loptu za plasman u veliko finale NHL lige.

Canadiensi su odlično ušli u meč. Imali su prednost nakon prve trećine od 2:1, da bi u sedmoj minuti druge trećine prvim golom  Renea Bourquea su poveli s 4:1. 

Rangersi se nisu predavali. Uspjeli su stići do izjednačenja rezultata na 4:4, ali je Bourqe s još dva pogotka donio pobjedu Montrealu.

Pored njega, strijelci za Canadiense su bili i Alex Galchenyuk, Tomaš Plekanec, Max Pacioretty i David Desharnai, dok su za Rangerse Rick Nash i Chris Kreider postigli po jedan, a Derek Stepan dva gola.

NHL: Istočna konferencija, finale:

Montreal - New York Rangers 7:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti