Rangersi vratili Rodrigueza

MLB Baseball

Rangersi vratili Rodrigueza

Odbjegli sin Ivan Rodriguez ponovo se vratio u dres Texas Rangersa. Rangersi su u svoje redove iz Houston Astrosa doveli igrača ekstra klase u zamjenu za dva minorna igrača koji su otišli u suprotnom pravcu, a ni jedan od njih nije bio starter u Rangersima.

Rodriguez je potpisao jednogodišnji ugovor po kome će zaraditi 1,5 miliona dolara. 37-godišnji hvatač je profesionalnu karijeru počeo upravo u dresu Rangersa kad je imao svega 19 godina, a klub je napustio 2002. godine kada je otišao u Florida Marlinse s kojima je bio i prvak. 

Još je igrao za Detroit Tigerse i Houston Astrose, a u karijeri je nastupio i 14 puta u All-Star utakmici. Jedan je od najpopularnijih igrača Rangersa u historiji, a u svojih 13 sezona u dresu Rangersa, čak 10 puta je dobio nagradu Golden Gloves(zlatna rukavica) za najboljeg igrača kluba. 

Svojim igrama pomogao je Rangersima da se domognu tri puta doigravanja, 1996, 1998 i 1999. godine, kada je proglašen za MVP-a American lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.