Skandal u Tokiju: Njemački trener izbačen sa Igara zbog vrijeđanja Alžirca i Eritrejca

Rasistički ispad

Skandal u Tokiju: Njemački trener izbačen sa Igara zbog vrijeđanja Alžirca i Eritrejca

S. Grebović

Danas se u Tokiju za vrijeme biciklističke utrke dogodio incident.

Njemački biciklistički trener Patrick Moster, zaradio je diskvalifikaciju nakon što je tokom trke na Olimpijskim igrama u Tokiju uživo u programu na rasnoj osnovi vrijeđao dvojicu biciklista iz Alžira i Eritreje.

Incident se dogodio dok Moster bodrio jednog od svojih biciklista, Nikiasa Arnta.

Negde pri kraju trke, dvojica biciklista su bila ispred njemačkog takmičara, pa je njegov trener uz vrlo pogrdan način odlučio da mu da podršku kako bi ih prestigao. Rekao je: 

"Hajde Arnt, stigni te goniče kamila, stigni ih, hajde!", za šta japanski organizatori nisu imali razumijevanja i automatski su ga odstranili iz utrke.

Top Komentari

Rajvosa2019
Svabe su poznate fasiste i rasiste, to nista nije novo
9 4
mido1921
Al ih je uvrijedio.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi