RBAR kvalifikacije u Mađarskoj

RBAR kvalifikacije u Mađarskoj

M. Skaka

Red Bull Air Race stigao je u Budimpeštu. U jučerašnjim kvalifikacijama, letači su uzdrmali glavni grad Mađarske i na najbolji način najavili ono što se sprema danas kada će se letiti za bodove.

Kao što je poznato, i u kvalifikacijama je moguće osvojiti jedn bod, a on je ovaj put pripao Kirbyiju Chamblissu koji je završio na prvom mjestu ispred šampiona Hannesa Archa. Rookie iz Australije, Matt Hall ostvario je plasman karijere i kvalifikacije okončao na trećem mjestu, dok je jedan od glavnih Archovih rivala za naslov najboljeg u ovoj sezoni, Paul Bonhomme, bio tek šesti.

“Danas je bilo odlično.”, rekao je Chamblis koji je, nakon lošeg starta u sezoni, tek 8. u ukupnom poretku. “Ranije sam imao vrlo loš motor i nisam postizao prave rezultate. Sada, motor mi je dobar kao i kod ostalih i to se odmah vidi. Ja letim kao i ranije, sve je to do aviona.”

Arch je na drugom mjestu završio prvenstveno zbog kazne od dvije sekunde koje je zaradio u prvoj vožnji.

“Želio sam ovaj kvalifikacijski bod, pa ne mogu reći da sam zadovoljan drugim mjestom.”, rekao je on. “Ipak, dobro je da ni Paul nije odnio bod, pa smo opet na istom. Imajući u vidu dvije greške koje sam napravio, mislim da mi je vrijeme prilično dobro. Mogu ići i brže i vjerujem da ću sutra slaviti.”, dodao je Arch nakon utrke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti