Red Bull Air Race u New Yorku
Piloti će letjeti iznad rijeke Hudson

U narednoj sezoni

Red Bull Air Race u New Yorku

M. Skaka

Peta trka Red Bull Air Race svjetskog prvenstva za 2010. Godinu održaće se u New Yorku iznad rijeke Hudson i to 19. i 20. Juna. U Red Bull Air Raceu petnaest najboljih svjetskih pilota pokušavaju biti najbrži na zračnoj stazi označenoj napuhanim pilonima. Ovo je šesta godina od kada ovo takmičenje postoji, a utrke se održavaju u devet gradova među kojima i Abu Dhabi, Perth i Lisabon.

“New York je poznat po tome što privlači sve ono što se kiti epitetom ‘najveći’. Uvijek nam je drago kada možemo ugostiti jedno ovako veličanstveno takmičenje i time još više podići našu reputaciju najluđeg grada na svijetu.”, rekao je NYC & Comp. CEO George Fertitta.

U 2009. godini RBAR utrke u TV prenosu gledalo je više od 300 miliona gledalaca u 180 zemalja svijeta. Za New York i Jersey City dvodnevni spektakl biće prilika za dobru zaradu za lokalnu ekonomiju.

“Jersey City se nameće kao vrhunska destinacija za mnoge svjetske top događaje.”, rekao je gradonačelnik Jerramiah T. Healy. “Red Bull Air Race je jedan takav visokoprofilni događaj koji će za nas donijeti promociju na internacionalnom nivou i ubaciti milione dolara od turizma u naš grad. Čast nam je da se najbolji svjetski piloti takmiče iznad rijeke Hudson.”, dodao je on.

Tokom proteklih pet godina, RBAR održavao se u svjetskim metropolama kao što su London, Rio de Janeiro, Barcelona, San Diego, Detroit, San Francisco… Od petnaest pilota, dvojica su Amerikanci koji će u New Yorku imati podršku domaće publike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.