Pratite Red Bull sportske događaje uživo na SportSport.ba: SuperSkicross u alpskom krajoliku
FOTO: Red Bull

Andermatt spreman

Pratite Red Bull sportske događaje uživo na SportSport.ba: SuperSkicross u alpskom krajoliku

Sponzorski tekst

Od kraja mjeseca marta na portalu SportSport.ba moći ćete u živom video prenosu pratiti niz uzbudljivih Red Bull takmičenja!

Švicarski Andermatt bit će domaćin Red Bull Super SkiCross takmičenja u okviru Red Bull Sports & Live Eventsa čija sezona počinje u vikendu ispred nas.

Finalne utrke u Ski Crossu na rasporedu su 26. marta u 12 sati i 15 minuta, a to sve možete pratiti live na Red Bull platformi i u našim tekstovima.

Ski Cross je jedno od najuzbudljivijih disciplina u esktremnim sportovima, a disciplina ima i svoj olimpijski program.

Takmiči se osam skijašica i 16 skijaša, a prva zvijezda u Andermatuu bit će pobjednica Svjetskog Kupa Fanny Smith.

Pored Smith tu ćemo gledati i još neke zvijezde ovog sporta kao što su Aleksa Fivu iz Švicarske, osvajače zlatne medalje iz Pekinga, Švajcarca Ryana Regeza i Šveđanku Sandru Näslund, plus prošlogodišnjeg pobjednika Reecea Howdena.

Tu će biti još nekoliko jakih takmičara iz Njemačke, Francuske, Austrije, tako da je spektakl zagarantovan na samom otvaranju nove sezone Red Bull Sport & Live Eventsa.

Program i još zanimljivosti za Red Bull SuperSkiCross pogledajte OVDJE.

Napomenimo da će se muškarci takmičiti kroz četvrtfinalne, polufinalne i finalne utrke, dok će djevojke imati polufinalne i finalne utrke na veoma atraktivnoj i zahtjevnoj stazi u Alpama.

Adrenalina također neće nedostajati pa možemo reći da nova Red Bull & Live Events sezona počinje na najbolji mogući način, a pored pomenutog ovaj vikend imat ćemo i utrke u francuskom Lourdesu gdje se 26. i 27. marta održava spust u disciplini UCL MTB WC.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.