Počinje najatraktivnije Red Bull takmičenje: Prva stanica nosi dva jaka podatka
FOTO: Red Bull

Boston spreman za Clif Diving

Počinje najatraktivnije Red Bull takmičenje: Prva stanica nosi dva jaka podatka

O. Lekić

Stigao je trenutak u Red Bull kalendaru koji su svi sa nestrpljenjem očekivali.

Adrenalin, hrabrost, ludost, preciznost... spoj najatraktivnijeg događa u svijetu sporta. Počinje Red Bull Cliff Diving!

Prva postaja je u Bostonu, gdje će sa platforme visoke 27 metara najhrabriji sportisti i sportistkinje današnjice krenuti u lov po nove nagrade i titule, a sve to možete uživo pratiti i na portalu SportSport.ba.

Takmičenje u Bostonu je već izazvalo dosta zanimanja javnosti, tako da nas u subotu 4. juna od 21:30 po centralnoevropskom vremenu očekuje apsolutni spektakl.

Prva violina i ove sezone bit će nevjerovatni Gary Hunt, hrabri sportski ronilac koji se specijalizirao za fenomenalne skokove sa litica i platformi.

Sezona ispred nas bit će i historijska u Red Bull Cliff Divingu, obizrom da će takmičari u augustu kada Oslo bude domaćin skakati sa platforme visoke 30 metara koja će biti postavljena na Gradskoj Operi i to će biti najviša platforma u historiji.

Rekordi su već spremni, a adrenalin dostiže vrhunac!

Prvo takmičenje u Bostonu okupit će veliki broj gledatelja u luci i na mjestima oko nje, ali i važno će biti također zbog dva razloga.

Po prvi put u Bostonu skakat će djevojke sa platforme postavljenje na Institutu za savremenu umjetnost, a ovo će biti povratak Cliff Divinga u Boston nakon devet godina.

Nema boljeg načina da se otvori još jedna sezona!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.