Kako izgleda kada freerunner kasni na posao u radionici čuvenog KAMAZ-a

Red Bull

Kako izgleda kada freerunner kasni na posao u radionici čuvenog KAMAZ-a

Sponzorski tekst

Šta se desi kada se spoje tim koji već dvije decenije dominira svjetskom rally scenom u kategoriji kamiona i jedan od najboljih mladih freerunnera na svijetu? Rezultat je izvanredan video u kojem Evgeny Aroyan izvodi nevjerovatne parkour akrobacije u sjedištu rally tima, dok njegovog šefa glumi niko drugi do legendarni Vladimir Chagin - nekadašnji vozač, a danas šef KAMAZ-mastera.

Evgeny „Archie“ Aroyan nedavno je u Atini osvojio bronzanu medalju na prestižnom freerunning takmičenju Red Bull Art of Motion, dok je tim KAMAZ-master ovog jula pobijedio na rallyju „Put svile“. Nedavno su sarađivali na snimanju parkour videa u sjedištu KAMAZ-a u gradu Naberezhnye Chelny.

Aroyan u videu igra uzornog zaposlenika koji kasni na posao u glavnoj radionici čuvenog KAMAZ-mastera. Dok žuri da stigne na svoje radno mjesto prije nego što strogi šef primijeti njegov izostanak, na svom putu savladava brojne prepreke - naravno, na atraktivan način svojstven za parkour.

Ruski freerunner u videu premijerno izvodi nove kombinacije komplikovanih elemenata, koristeći pritom sve što mu se u radionici nađe pri ruci: mašine, alate, dizalice, kranove, kamionske gume i čuvene KAMAZ kamione.

„Sve elemente freerunninga u ovom videu sam prvi put izvodio u ovako neobičnom okruženju. Specijalno za ovaj projekat, na treningu sam osmislio potpuno nove kombinacije dobro poznatih pokreta, a neobična lokacija i uslovi su projekat učinili još izazovnijim. Ni ja ne mogu vjerovati da sam ih uspio sve izvesti!“, zadovoljan je bio 26-godišnji ruski freerunner.

U videu se pojavljuje i legendarni Vladimir Chagin, u svojoj stvarnoj ulozi šefa tima. Chagin, poznat kao „Car Dakara“, iza sebe ima rekordnih sedam titula prvaka rallyja Dakar kao vozač u kategoriji kamiona. Šef KAMAZ-ovog tima postao je 2013. godine, a njegovi vozači su nastavili dominirati na Dakaru.

„Ovo je jedinstven projekat, u kojem smo mnoge stvari trebali izvesti po prvi put, kako Evgeny tako i naš tim. Uprkos zabavnom formatu videa, zadaci koje su obavljali vozila i učesnici bili su izazovni. Bio je ovo odličan trening za predstojeća takmičenja, precizne manevre, timski rad i detaljno testiranje brojnih radnih procesa. Posvećen sam motosportu, ali dopada mi se freerunning pristup „bez granica“. Svaka prepreka može se savladati, skoro ništa u životu nije nemoguće“, rekao je 51-godišnji Chagin.

Evgeny Aroyan je rođen u gradu Biysk u Altajskom kraju. Kada je imao 15 godina, ozbiljno se zainteresovao za freerunning i odlučio da postane profesionalni sportista.

Tim KAMAZ-master, osnovan 1988. godine, devetorostruki je pobjednik međunarodnog rallyja „Put svile“, dugogodišnji lider ruskog rally prvenstva i 17 puta pobjednik Dakara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi