Red Bull takmičenja uživo na SportSport.ba: Pejzaž Petropolisa stvara poseban adrenalin
FOTO:Red Bull

Sve je spremno za ludi vikend

Red Bull takmičenja uživo na SportSport.ba: Pejzaž Petropolisa stvara poseban adrenalin

Sponzorski tekst

Najhrabriji bicklisti i bicklistkinje svijeta ovaj vikend su u brazilskom Petropolisu gdje su na rasporedu utrke u UCL MTB.

Na SportSport.ba možete gledati uživo utrke, a mi ćemo vam kratko predstaviti i grad domaćin.

Petropolis je grad od 300.000 stanovnika u regiji Rio de Jainero, tačnije udaljen je 68 kilometara od samog centra Ria.

Grad je bogat kulturnim znamenitostima i posebnim pejzažom, a to će se najbolje vijdeti na utrkama ovaj vikend.

Bogato prirodno okruženje daje poseban pečat ovom brazilskom gradu, što će probuditi dodatni adrenalin među takmičarima u UCL MTB-u.

Još od 2005. godine Petropolis je domaćin raznim takmičenjima u ekstremnim sportovima, a u Brazilu ga smatraju i za jedan od vodećih centara kada je u pitanju sportski adrenalin. Staze su veoma zanimljive i zahtjevne, tako da to garantuje sjajne utrke i borbe u petak i nedjelju.

Prva utrka je kao što samo u ranijim tekstovima spomeuli na rasporedu 8. aprila u disciplini XCC, a 10. aprila su utrke u XCO discipliini UCL MTB-a i sigurno je da nas očekuje još jedan spektakl.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti