Remi Dizdarevića i Borića

Šahovsko prvenstvo FBiH

Remi Dizdarevića i Borića

O. Lekić
Teme:

Derbi petog kola Otvorenog pojedinačnog šahovskog prvenstva FBiH na Vlašiću između Dizdarevića i Borića završen je bez pobjednika, čime je neizvjesnost o prvaku prolongirana do kraja prvenstva.

I dalje je u vodstvu velemajstor Dizdarević, a internacionalni majstor Borić s pola poena zaostatka će u naredna dva kola čekati na eventualni kiks lidera.

Važniji rezultati petog kola: Dizdarević - Borić remi, Urošević - Trkulja remi, Serdarević - Mujić, Bučan - Šutković 1:0, Hajdarević - Kojić remi, Bandić - Vujica 1:0, itd.

Tabela: Dizdarević 4,5 poena, Borić 4, Mujić, Trkulja, Urošević, Bandić i Bučan po 3,5, Kojić, Bajramović, Hajdarević, Karalić po 3 poena, itd.

Važniji parovi šestog kola: Urošević - Dizdarević, Borić -Bučan, Mujić - Trkulja, Kojić - Bandić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.