Reprezentacija BiH u stonom tenisu ide na Evropsko prvenstvo

Ženska bh. selekcija ide na EP

Reprezentacija BiH u stonom tenisu ide na Evropsko prvenstvo

E. Čaušević

Ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine u stonom tenisu proteklog vikenda izborila je plasman na Evropsko prvenstvo.

Naime, u Ilijašu je proteklog vikenda održan kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo na kojem su, osim naše selekcije, učestvovale još Danska, Izrael i Norveška. Izabranice selektorice Amele Mujezinović uspjele su da se plasiraju na EP iako su upisale dva poraza i jednu pobjedu.

Mujezinović je nakon završetka turnira u Ilijašu izjavila da je ekipi najvažnije sada što je izborila plasman na EP, te vjeruje da naša selekcija na nastupajućem Evropskom prvenstvu može izboriti plasman u diviziju B. Ovo je prvi put nakon 2008. godine da će naša selekcija igrati na EP-u.

Evropsko prvenstvo u stonom tenisu u ženskoj konkurenciji igra se u septembru ove godine u Luksemburgu. Na kvalifikacionom turniru našu selekciju predstavljale su Sanja Milojica, Emina Hadžiahmetović, Elda Šehić i Ivona Baškarad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije