Reprezentacija BiH u streljaštvu na takmičenjima u komšiluku

Takmičenja u streljaštvu

Reprezentacija BiH u streljaštvu na takmičenjima u komšiluku

U subotu, 10. maja, u strelištu Streljačkog kluba Zenica je održano posljednje kontrolno takmičenje kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine pred polazak u Osijek. 

U ovom hrvatskom gradu će se održati kvalifikacije zone Istok za Ligu mladih Evrope u kategorijama "vazdušna puška" i "vazdušni pištolj". Osim Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama će se naći reprezentacije Srbije, Hrvatske, Rusije, Izraela i Bugarske.

Stručni štab reprezentacije BiH je odredio takmičare koji će nas predstavljati u Osijeku, i to: Tatjana Đekanović i Dajana Gačić iz Streljačkog kluba Geofon - Teslić, Bakir Spahić i Mila Čubela iz Streljačkog kluba Zenica - Zenica, te Dušan Krstojević iz Streljačkog kluba Mladost -  Gacko. Treneri su Momir Vuković, Boris Bodul i Neven Rašić. Reprezentacija odlazi u Osijek u petak 16. maja i ostaje do 18. maja. 

U subotu je, također, održano posljednje kontrolno - izborno takmičenje vazdušnim i malokalibarskim oružjem za reprezentativni seniorski nastup na Svjetskom Kupu u Mariboru (Slovenija). Određen je konačni spisak takmičara koji mogu predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovom velikom sportskom događaju u streljaštvu od 13. do 21. juna ove godine.

Takmičari koji su po pravilima Streljačkog Saveza BiH ispunili A i B normu i koji imaju pravo nastupa za reprezentaciju BiH vazdušnim oružjem u Mariboru su Darija Kitić i Tatjana Đekanović iz Streljačkog kluba Geofon - Teslić i Nedžad Džanković iz Streljačkog kluba Sarajevo - Sarajevo.

Potrebna norma za nastup u takmičenju malokalibarskim oružjem nije ispunjena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.