Obrukali su se za sva vremena: Čovjeku bez obje ruke poklonili ručni sat
Foto: Simon Wilkinson / AP - Reuters

Nevjerovatno

Obrukali su se za sva vremena: Čovjeku bez obje ruke poklonili ručni sat

Midhat Šljivak

Španski parabiciklist Ricardo Ten Argiles osvojio je peti naslov svjetskog prvaka na prvenstvu u Glasgowu. Ipak, ono što je privuklo pažnju je nagrada koju je dobio, a to je ručni sat. Problem je što čovjek nema ruku.

Parabiciklist Ricardo Ten Argiles dobio je nevjerovatan poklon za titulu svjetskog prvaka koju je osvojio u Glasgowu.

Španac je ponovo razbio konkurenciju, no nakon trke desio se zaista bizaran trenutak jer su organizatori napravili nezapamćen gaf.

Ten Argilesu su kao pobjedniku poklonili ručni sat. Ne bi tu bilo ništa sporno da ovom čovjeku nisu amputirane obje ruke.

Iako su se organizatori prvenstva ozbiljno obrukali poklonom, španski parabiciklist se nije uvrijedio i sve je okrenuo na šalu.

[twitter]https://twitter.com/JoseGranger90/status/1689280930345549824[/twitter]

Oglasi

Što se tiče ekipe u Glasgowu oni bi u narednom periodu makar mogli naučiti ponešto o ljudima kojima organizuju takmičenje.

Ricardo Ten Argiles je jedan od najboljih španskih paraolimpijaca. Pored biciklizma bavi se i plivanje.

48-godišnjak je na Paraolimpijadi 1996. godine u Atlanti bio srebreni na 100 metara prsno, osvojio je bronzu na 4x50 metara, a zatim je na narednim Paraolimpijadama uzimao i zlata.

2000. godine je bio zlatni na 100 metara prsno i na 4x50 metara, baš kao 2008. godine. Plivanje je okončao 2012. godine bronzom.

Sigurno je da će na Parolimpijadi u Parizu biti glavni kandidat za medalje u parabiciklizmu jer je apsolutno dominantan.

Treba istaći da je Ricardo Ten Argiles bez ruku ostao kao osmogodišnjak kada ga udarila struja. Pored obje ruke amputirana mu je i lijeva noga.

Top Komentari

Lakaka9
Možda je nešto od sponzora? Može čuvati kao uspomenu ili prodati.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi