Riis: Contador je psihički slomljen

Dvostruki pobjednik ide na operaciju

Riis: Contador je psihički slomljen

Ovogodišnji Tour de France je vrlo brzo ostao bez još jedne velike " face". Dvostrukog pobjednika, Alberta Contadora koji je u jednom trenutku jednostavno sletio sa sliske ceste. Završio je pored puta, doktori ekipe Tinkoff-Saxo su bili odmah tu, pokušali su sve, baš kao i sam Španac ali nije išlo. 

Vrlo brzo se oglasio i šef ekipe Bjarne Riis koji je novinarima objasnio šta se dogodilo. 

" Nesreća se dogodila na jednom od spusteva, vozio je nekih 60-70 km na sat, izgubio je kontrolu nad biciklom. Već nakon pada je znao da se radi o teškoj povredi, ali je probao. Međutim, vrlo brzo je 

postalo jasno da ne može voziti. Razgovarali smo, ja sam reako " Alberte odluka je tvoja" On je rekao da je bol prejaka. Obavili smo potrebna snimanja i Alberto će morati na operaciju. Psihički je slomljen, jer ovo je bio njegov Tour, bio je spreman na velike stvari " rekao je šef ekipe Bjarne Riis. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.