Rivers produžio s Chargersima

NFL transferi

Rivers produžio s Chargersima

QB San Diego Chargersa Philip Rivers produžio je ugovor s ovim klubom na još šest sezona, a vrijednost ugovora iznosi 92 miliona dolara, a garancija na ugovor 38 miliona dolara.

Chargersi su tako nepuni mjesec dana prije početka nove NFL sezone rješili najveće pitanje koje je mučilo naviječe San Diega ovog ljeta, jer je Rivers bio u posljednjoj godini svog prethodnog šestogodišnjeg ugovora, koji je vrijedio 40,5 milona dolara. 

Philip Rivers je četvrti izbor NFL drafta 2004. godine kada je izabran od strane New York Giantsa, ali je samo sat vremena nakon izbora mijenjan u San Diego za Eli Manninga, koji je prije desetak dana također potpisao novi ugovor vrijedan 97,5 miliona dolara. 

Prve dvije sezone u Chargersima bio je drugi izbora na poziciji QB iza Drew Breesa, ali nakon što je Brees mjenjan u New Orleans Saintse postao je starter, i u posljednje tri sezone nije propustio ni jednu utakmicu svog kluba. 

U karijeri je ostvario 890 tačnih dodavanja iz 1428 pokušaja, osvojenih 10.697 yardi i 78 touchdown dodavanja. Mnogi stručnjaci ga smatraju jednim od pet najboljih QB lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije