Jednog od najsupješnijih ikad dotukla je sudbina: Ima 45 kg, žena ga nosi i može raditi samo jedno

Ne žele ni da čuju za pomoć,

Jednog od najsupješnijih ikad dotukla je sudbina: Ima 45 kg, žena ga nosi i može raditi samo jedno

A. Čaušević

Jedan je od najboljih igrača u historiji lige, a već duže vremena ne može normalno da se kreće nakon što mu je dijagnosticirana bolest motornog neurona. O njemu i troje djece se brine supruga i ne želi da čuje za pomoć.

Legendi ragbi kluba Leeds Rhino, Robu Burrowu je dijagnosticirana bolest motornog neurona (MND) još 2019. godine. Sada kada ima 45 kilograma o bivšem igraču ragbija se supruga mora brinuti danonoćni.

Rob, koji je sada ne komunicira, može jesti samo tekuću hranu i to iz kašike kojom ga hrani supruga Lindsey.

Također mora spavati na prizemlju i ponekad treba pomoć ventilatora kako bi se smanjila visoka razina ugljičnog dioksida u njegovom tijelu.

Burrow je jedan od najuspješnijih igrača u historiji britanskog ragbija iako je visok svega 165 cm

Unatoč tome što ima troje djece o kojima mora brinuti, Lindsey je odbila pomoć njegovatelja i opremu, zaklevši se da će ona biti ta koja će se brinuti o svom mužu.

Ona je ta koji nosi Roba po njihovoj kući i radi sve za njega. Par je u braku 17 godina, a prvi put su se upoznali kada je Rob imao 15 godina.

Oglasi

Govoreći uoči uoči emitivanja ITV dokumentarca, Lindsey je rekla: "Znam da bi on učinio isto za mene, nismo baš razgovarali o mogućnosti njegovatelja."

Iako imaju troje djece supruga Lindsey ne želi pomoć negovatelja

"Ne želimo dizala, dizalice i slično, za mene to može postati prilično kliničko. Samo želiš raditi ono što možeš, dok možeš, dokle god možeš."

"On je moj muž, želim se brinuti za njega. Kažeš da su ti zavjeti, u bolesti i zdravlju, to je ono što želiš učiniti.

Rob je nakon dijagnoze dobio samo dvije godine života. Samostalno može koristiti samo oči što koristi za sastavljanje poruka na ekranu govoreći Lindsey "da ne može biti ponosniji".

Lindsey je dodala da bi Robov bivši suigrač Kevin Sinfield trebao dobiti priznanje Sira za svoje napore u prikupljanju sredstava tako je nedavno prenio Roba preko cilja na maratonu u Leedsu, dok je skupljao novac i podizao svijest o bolesti.

Jedina stvar koju poznati ragbista može raditi samomostalno je micanje očima

Rob je cijelu karijeru proveo u Leedsu, skupivši 492 nastupa skupio je i 15 utakmica za Englesku i pet za Veliku Britaniju. Iako je visok svega 165 cm jedan je od najuspješniji igrača u historiji engleskog ragbija sa čak sedam titula Superlige, dok tri puta bio u idealnom timu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti