Rodriguez najbrži u petoj etapi Vuelte
Joaquim Rodriguez

Vuelta sa polako zagrijava

Rodriguez najbrži u petoj etapi Vuelte

M. Maksimović
Teme:

Španjolac Joaquim Rodriguez pobjednik je pete etape Vuelte, 187 kilometara dugačke dionice od Sierra Nevade do Valdepenas de Jaéna.Član ruske ekipe Katusha izborio je pobjedu sa četiri sekunde prednosti pred Holanđaninom Wouterom Poelsom, dok je treći bio Španjolac Daniel Moreno sa pet sekundi zaostatka.

Joaquim Rodríguez poznatiji pod nadimkom El Purito je profesionalac od 2001.godine.Do sada je promijenio tri ekipe, a njegova četvrta je Team katusha.Do Vuelte je Rodriguez ove godine bio drugi na jednodnevnoj utrci Amstel Gold Race, drugi na utrci La Flèche Wallonne, dok je Giro zaključio na petom mjestu ukupnog poretka.Na Vuelti je do sada nastupao pet puta i njegov najbolji rezultat je četvrto mjesto iz prošle godine.

Rezultati:
1.Joaquim Rodriguez (Špa,Katusha) 4:42:54
2.Wout Poels (Hol,Vacansoleil) +0:04 sekunde
3.Daniel Moreno (Špa,Katusha) +0:05
4.Bauke Mollema (Hol,Rabobank) +0:07
5.Michele Scarponi (Ita,Lampre) +0:08
6.Haimar Zubeldia (Špa,RadioShack) +0:08
7.Jakob Fuglsang (Dan,Leopard) +0:08
8.Nicolas Roche (Irs,AG2R) +0:8
9.Jurgen Van den Broeck (Bel,OmegaPharma-Lotto) +8
10. Fredrik Kessiakoff (Šve / Astana) +8...

Ukupan poredak:
1.Sylvain Chavanel (Fra,Quick-Step) 18:02:34
2.Daniel Moreno (Špa,Katusha) +0:09
3.Joaquim Rodriguez (Špa,Katusha) +0:23
4.Jakob Fuglsang (Dan,Leopard) +0:26
5.Vincenzo Nibali (Ita,Liquigas) +0:33

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.