Rodriguezu etapa, Contador sve bliži
Joaquin Rodriguez

Topi se prednost vodećeg

Rodriguezu etapa, Contador sve bliži

M. Maksimović

Dvanaesta etapa ovogodišnjeg Toura vožena od Bourg-de-Péage do Mendea pripala je Špancu
Joaquinu Rodriguezu vozaču Katushe. Rodriguez je pobjedio u finišu Alberta Contadora koji je spustio svoj zaostatak za vodećim Andyjem Schlekom na 31 sekundu.

Schleck i Contador su vodili veliku borbu do posljednjeg uspona, a onda je napao Belgijanac Jurgen van den Broeck, pa je Contador morao odgovoriti. Contador i Rodriguez su krenuli naprijed, dok je Schleck morao za njima. Uslijedila je sprinterska završnica u kojoj je najbrži bio Rodrigeuz 4:58:26, drugi je Alberto Contador, a treći Alexandre Vinokourov (Astana) sa četiri sekunde zaostatka. Van Den Broeck je ušao u cilj kao četvrti, Schleck kao peti sa deset sekundi zaostatka.

U ukupnom poretku Schleck sada ima 31 sekundu prednosti ispred Contadora, dok je treći Španac Samuel Sanchez sa dvije minute i 45 sekundi plusa.


Rezultati 12. etape:
1.Joaquin Rodriguez (Špa, Katusha) 4h58:26
2.Alberto Contador (Španjolska, Astana) 0
3.Alexandre Vinokurov (Kaz, Astana) +0.04
4.Jurgen Van Den Broeck (Bel, Omega) +0.10
5.Andy Schleck (Lux, Saxo Bank) +0.10


Ukupni poredak:
1.Andy Schleck (Lux, Saxo Bank) 58h42:01
2.Alberto Contador (Špa, Astana) +0.31
3.Samule Sanchez (Špa, Euskaltel) +2:45
4.Denis Menchov (Rus, Rabobank) +2:58
5.Jurgen Van Den Broeck (Bel, Omega) +3:31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.