Rodriguezu prva etapa ''oko Baskije''
Joaquin Rodriguez

Vuelta Ciclista al Pais Vasco 2011

Rodriguezu prva etapa ''oko Baskije''

M. Maksimović
Teme:

Joaquin Rodriguez, vozač Katushe ostvario je pobjedio na prvoj etapi utrke ''Vuelta Ciclista al Pais Vasco 2011''.Rodriguez je pobjedio zemljaka olimpijskog prvaka Samuela Sancheza Gonzaleza inače člana Euskaltel-Euskadi Teama, dok je treći bio Nijemac Andreas Klöden vozač RadioShacka.

Tri kilometra prije cilja prve etape, nakon teškog uspona odvojila se četvorka Christopher Horner, Andreas Klöden, Sanchez Gonzalez i Joaquin Rodriguez, a u foto finišu je Rodriguez prošao ispred Gonzaleza za milimetara, dok je Horner odustao od borbe.Pobjednik je slavio u vremenu 4:02:42, Horner je zaostao sekundu, dok je  prva grupa bila u cilju šest sekundi kasnije.Prva etapa je bila duga 151.2 kilometra.


Rezultati 1.etape:
1.Joaquin Rodriguez Oliver (Spa,Katusha Team) 4:02:42
2.Samuel Sanchez Gonzalez (Spa,Euskaltel-Euskadi)
3.Andreas Klöden (Nje, Team RadioShack)
4.Christopher Horner (USA,Team RadioShack) + 0:01
5.Ryder Hesjedal (Can,Team Garmin-Cervelo) +0:06

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.