Rogge: Sigurnost OI prioritet

Rogge: Sigurnost OI prioritet

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Jacques Rogge rekao je da na sigurnost olimpijskih igara u Londonu neće utjecati smrt Osame bin Ladena.

On je također naglasio da je sigurnost na OI naredne godine i dalje glavni prioritet.

Prvi čovek olimpijskog pokreta je u ponedeljak u Dohi odbio da komentariše ubistvo vođe Al Kaide u Pakistanu, istakavši da je to "političko pitanje".

Rogge je naveo da je strategija sigurnosti MOK-a ostala ista još od ubistva 11 izraelskih sportista i trenera na Igrama 1972. godine u Münchennu.

"Sigurnost je oduvijek bila naša briga, a od Igara u Münchenu to je prioritet. Olimpijske igre promovišu mir. Gledamo naprijed i u tom duhu će biti i ubuduće", poručio je Rogge.

Očekuje se da ukupni troškovi osiguranja za vrijeme OI u Londonu 2012. dostignu sumu od oko 757 miliona funti, a procjenjuje se će tokom Igara 9.000 policajaca svakodnevno biti na dužnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.