Rogge uručio priznanje bh. projektu

Rogge uručio priznanje bh. projektu

Predsjednik Međunarodnog Olimpijskog komiteta (IOC) Jacques Rogge uručio je nagradu projektu ''Rehabilitacija i socijalna reintegracija žrtava mina i porodica žrtava mina kroz sportove na vodi''.

Nagrada je uručena na četrnaestoj konferenciji ''Sport for all", koju organiziraju IOC, Kineski Olimpijski komitet i Beijing Olympic City Development Association (BODA).

Na poziv IOC-a, bh. projekt je na konferenciji prezentirao predstavnik BiH Abdulah Vrselj.

''Priznanje koje smo dobili je efektna potvrda kvaliteta našeg projekta, kao i vrijedno priznanje za sav uloženi trud u proteklih osam godina provođenja ovih aktivnosti. Naravno, ovakva nagrada će nas podstaći da vrijedno nastavimo s radom i u budućnosti i da ovo priznanje ne bude i posljednje. Sigurni smo da smo predstavili Bosnu i Hercegovinu i naše udruženje u najboljem svjetlu'', izjavio je Vrselj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.