Rogge: Ženski boks je opravdao očekivanja

Rogge: Ženski boks je opravdao očekivanja

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Jacques Rogge rekao je danas da je ženski boks opravdao očekivanja, iako je prvi put stavljen na spisak olimpijskih sportova.

"Cijeli ženski turnir je bio fantastičan i veoma sam sretan. Bilo je kritika i sumnje da li bi žene trebalo da boksuju, kao i o njihovoj tehnici, ali sve ovo nam govori da smo donijeli dobru odluku. Ovo je tek početak", rekao je Rogge britanskim medijima.

Olimpijski turnir u Londonu okupio je 36 djevojaka, koje su se nadmetale u muha, lakoj i srednjoj kategoriji, a predsjednik Svjetske bokserske asocijacije (AIBA) Wu Ching-Kuo očekuje da se za četiri godine u Riju broj takmičarki udvostruči.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije