Ronnie "raketa" O'Sullivan ili Šaljivdžija iz Leicestera

U finalu SP O'Sullivan i Selby

Ronnie "raketa" O'Sullivan ili Šaljivdžija iz Leicestera

Adnan Beganović

U finalu Svjetskog prvenstva u snookeru igrat će aktuelni svjetski prvak Ronnie O'Sullivan i Mark Selby.

Okončani su i polufinalni mečevi Svjetskog prvenstva u snookeru, koje se igra u Sheffieldu u legendarnom Crucible Theatru.

Petorostruki svjetski prvak i čovjek koji je u posljednje dvije godine slavio u Crucible Theatru, Ronnie O'Sullivan, u polufinalu je lakše od očekivanog savladao Barryja Hawkinsa.

Slavio je Ronnie "raketa" sa 17:7 po frameovima, a ovaj meč igran je u samo tri sesije, što dovoljno govori o O'Sullivanovoj dominaciji.

Drugi polufinalni meč, onaj između Marka Selbyja i Neila Robertsona, donio nam je mnogo više uzbuđenja, a pitanje pobjednika odlučeno je u samom finišu.

Većim dijelom meča Selby je imao prednost, no ista niti u jednom momentu nije bila značajnija, a u sami finiš ušlo se pri rezultatu 14:14. Popularni Šaljivdžija iz Leicestera bolje se snašao u završnoj fazi meča i plasirao se u finale (17:15). No, da je rezultat bio drugačiji, uopšte ne bi bilo nezasluženo, a o ovom meču Selbyja i Robertsona će se još dugo pričati.

Finalni meč se igra u maksimalno četiri sesije na 18 dobivenih frameova, a počinje sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije