Rudić: Ne znam ko povlađuje Špancima

Da li je bio gol?

Rudić: Ne znam ko povlađuje Špancima

Hrvatska je na Olimpijskom turniru savladala Španiju u vaterpolu, a ova utakmica podigla je mnogo prašine.

"Pravila Međunarodnog plivačkog saveza apsolutno zabranjuju svako prikazivanje snimaka s utakmica gledateljima u plivalištu, a koliko sam ja vidio, sudija je svirao kraj prije šuta Pereza", kazao je nakon kontroverzne pobjede hrvatskih vaterpolista u Londonu nad Španijom (8:7) hrvatski selektor Ratko Rudić.

Perezov šut na isteku utakmice izazvao je pravu lavinu protesta Španaca, jer se snimka tog šuta prikazivala na svim ekranima u dvorani. Španci su uvjereni da je lopta cijelim obimom prešla liniju gola, a Rudić tvrdi da je vrijeme isteklo.

"Za mene je sporno samo to prikazivanje snimaka koje je apsolutno zabranjeno, ne znam zašto se to dopušta Špancima jer bi onda i mi mogli tražiti ponavljanje nekih situacija s utakmice. Tako se utiče na sudije. Ne znam zašto Španci imaju taj specijalni tretman i čime su ga zaslužili, a ako ćemo tako, i mi smo imali sličan slučaj kod isključenja Bušlje protiv Njemačke u Eindhovenu, a tada se takve situacije nisu prikazivale na ekranima", izjavio je Rudić, zadovoljan zbog pobjede, iako je njegova momčad prokockala vodstvo od 7:4 i čak dvanaest i pol minuta nije postigla zgoditak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.