Rudić odabrao 16 igrača

Uoči priprema »barakuda»

Rudić odabrao 16 igrača

Ratko Rudić, selektor hrvatske vaterpolo reprezentacije, objavio je spisak od 16 igrača na koje će računati u završnim pripreme za Superfinale FINA Svjetske lige.

Podsjetimo, Hrvatska je bila prva u svojoj kvalifikacionoj grupi, ispred Rusije, Njemačke i Španije, a završni turnir igraće se od 16. do 21. juna u Podgorici.

Završne pripreme «barakuda» počeće 9. juna u Dubrovniku, a od novih imena pozvani su juniorski reprezentativci Mirko Nižić i Ivan Perić.

Na Rudićevom popisu su: Josip Pavić, Ivo Brzica, Mirko Nižić, Igor Hinić, Nikša Dobud, Petar Muslim, Damir Burić, Andro Bušlje, Ivan Buljubašić, Srđan Antonijević, Frano Karač, Samir Barać, Sandro Sukno, Miho Bošković, Paulo Obradović i Ivan Perić.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.